Daniel van den Broek (1975) is een Nederlandse striptekenaar. Als vaste basis tekent hij al bijna 15 jaar voor Libelle de populaire familiestrip Jan, Jans en de Kinderen. Gelukkig is er daarnaast nog voldoende tijd over om zich op ander studiowerk te kunnen richten.

Zo heeft hij de strips voor Dolfje Weerwolfje magazine kunnen tekenen en meegewerkt aan een aantal delen van de Suske & Wiske spin-off Amoras. Zo nu en dan een verhaal van Mickey Mouse en Goofy voor Donald Duck weekblad behoort ook tot zijn studiowerk.

Daniel heeft uiteraard ook zijn eigen strips die zijn gepubliceerd in stripbladen als Eppo (Uuterwaerdt, Turpin, Viktor & Frenky), Tina (Calamity Jane), MaXiX (Jules Verne) en niet te vergeten de kinderstrip Roar en Captain Ecki. Enkele van zijn strips zijn ook vertaald en uitgegeven in Frankrijk en in Duitsland.

Vele van Daniel's strips zijn op scenario van Robbert Damen, waarmee hij het liefst samenwerkt. Beiden hebben een enorme voorliefde voor het maken van lange avonturenstrips en hebben elkaar hierin perfect gevonden!