Over ons

MENNO LUDRIKS
UITGEVER

Menno Ludriks (1982) is de directeur en oprichter van uitgeverij MENLU. Geboren in Amstelveen is hij via omzwervingen in Hong Kong, Curaçao en in Brussel uiteindelijk neergestreken in het landelijke Zuid-Limburg.

Met MENLU wil hij nieuw tekentalent uit zowel binnen- en buitenland de kans geven om hun werk professioneel uit te laten geven. Doordat MENLU op een steenworp afstand van zowel België als Duitsland gevestigd is, heeft de Uitgeverij automatisch een internationaal karakter die verder dan de grenzen van Nederland kijkt. Onze titels zijn ook overal ter wereld digitaal beschikbaar via Izneo.

Nadat hij zelf enige tijd actief is geweest in de wereld van film, televisie en van andere visuele media richt Menno zich nu op het uitgeven van mooie verhalen met dito tekenwerk. Met advies van gevestigde namen in de stripwereld is hij altijd op zoek naar de volgende tekentoppers.

BARBARA STOK

Barbara Stok (1970) is bekend geworden met autobiografische stripverhalen. Ze heeft inmiddels 12 boeken op haar naam staan. Haar graphic novel Vincent, over Vincent van Gogh, verschijnt in meer dan 20 landen.

NRC Handelsblad noemt haar ‘één van de belangrijkste stripmakers van Nederland’ en ook The Times en The Guardian schreven lovende recensies. In 2009 ontving ze de Stripschapprijs voor haar oeuvre. De filosoof, de hond en de bruiloft; over Hipparchia, één van de eerste vrouwelijke filosofen, is haar meest recente graphic novel.

Daarnaast schrijft ze sinds 2021 voor Studio Kruis de scenario's van de populaire strip Jan, Jans en de kinderen die ook in de Libelle verschijnt.

Bij MENLU is Barbara externe adviseur voor de redactie waar nodig.

MIEL VANDEPITTE
BELGIË

Miel Vandepitte (1998) woont in Gent, België en studeerde in 2020 af aan de gerenommeerde LUCA School of Arts te Brussel, met een grote onderscheiding in Graphic Storytelling (beeldverhaal).

Als deel van de opleiding studeerde hij een semester door aan het Pacific North-West College Of Arts in Portland, Oregon (VS). Daar had hij les van onder andere Robert Alexander en Jonathan Hill, voor wiens short-comics anthologie Postscript hij in 2019 een kortverhaal tekende. In 2021 debuteerde hij met de graphic novel Centralia; een science-fiction/western waar de aarde zo sterk is opgewarmd dat het onmogelijk is erop te staan zonder te smelten.

Bij MENLU is Miel mede adviseur tekenwerk en tevens de vertrouwensman in één van de grootste striplanden ter wereld: België.